HATAY / İSKENDERUN - İskenderun Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Eyl

Veteranlar Bocce Avrupa Şampiyonasında Milli Takımımıza seçilen Beden Eğitimi öğretmenimiz

Ahmet Semih BALCIOĞLU Milli formamızı giymesinin öğrencilerimiz üzerindeki olumlu etkisi devam etmektedir. Kıymetli öğretmenimizin maçlarını takip eden öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte bu heyecanı paylaşıyoruz.

Değerli öğretmenimizi tebrik ediyor ve iyi bir derece bekliyoruz.

Tem

BARBAROS'UN ÇİÇEKLERİ

2018/2019 SAYI 1

Tem

2018/2019 Eğitim - Öğretim Yılını bitirirken Seminer Çalışmalarımız sıra bize geldi dedirtti. Sevgili öğrencilerimizi uğurladıktan sonra yaşayarak ve yaparak , severek ve eğlenerek kendimizi yeniledik. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuzda İngilizce öğretmenlerimiz Ayla KIRGIZ, Elif KINA ve Rehber öğretmenimiz Fatma KONUŞKAN için okul idaremizce veda yemeği düzenledi. Yemeğin ardından aramızdan ayrılan öğretmenlerimize okulumuza sundukları katkıdan dolayı teşekkür ederek plaketkerini sunan okul müdürümüz Fatma DURSUN " öğretmen arkadaşlarıma yeni görev yerlerinde başarılar dileyerek, Barbaros MTAL felsefesini heryerde yaşatmalarını temenni ederim" dedi.

Aramızdan ayrılan öğretmenlerimiz Barbaros MTAL yaşadıkları güzelliklerin heryerde devam etmesini istediklerini belirtirken okulumuzda bulundukları sürede çok mutlu olduklarını ve Barbaros MTAL yerinin herzaman ayrı güzellikte olacağını söylediler.

BAŞARILAR ÖĞRETMENLERİMİZ...

Ock

Okul Müdürümüz Fatma DURSUN, Müdür yardımcımız Niyazi SUNGUROĞLU ve 11/ A Bil. Tek. SOSYAL ETKİNLİK dersinde okulumuz bahçesinde öğrencilerimizle ağaç ekdik.

Okul Müdürümüz Fatma DURSUN dersimizin içeriğini dolu dolu yansıtan müdür yardımcımız Niyazi SUNGUROĞLU na ve 11 /A Bil. Tek. sınıfı öğrencilerine teşekkür etti.

Çevreye , doğaya ve okulumuzda yeşil alan sahasına özen gösteren çalışmalarımızın devam edeceğini belirten Niyazi SUNGUROĞLU öğrencilerimizin ilgi ve alakasının yüksek olduğunu ilerleyen günlerde Barbaros MTAL öğrencilerinin bahçemizin değerlendirilmesi ile ilgili tüm İskenderun´ a örnek olacak bir çalışmalarınında olacağını haber verdi.

Ara

Okulumuz Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri alanı öğrencilerimizin geleceğinde kalıcı izler bırakmak, kadın istihadamına değer katmak, ilçemiz işgücü piyasasında bizde varız diyebilmek adına Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası İskenderun Şubesi başkanı Nurettin TABAŞ beyefendi ve yönetimdeki ekibi ile biraraya geldik.

Görüşmelerimiz neticesinde öğrencilerimizin kariyer planlamasında İskenderunda mesleklerinde uzman kuaförlerimizi gençlerimizle bir araya getirmek, sektörün istediği meslek elemanını yetiştirmek adına yapacağımız çalışmalarda birarada olmayı değerlendirdik. Oda başkanımız ile fikir alışverişinde bulunduk.

Yapacağımız çalışmaları planlarken  “MESLEK İDOLÜNÜ BULMA  VE KARİYER BASAMAĞINI TAMAMLAMA İŞBİRLİĞİ”protokolünün ön taslağını karşılıklı kararlaştırdık. Oda başkanımıza ve ekibine, Bölüm Şefimiz Derya GÜL hanıma başarılar diliyor ve öğrencilerimizin gelecek planlamasına  sunduğu katkıdan dolayı teşekkür ederiz.

Kas

İskenderun Kızılay Şube Başkanı Ümit GÜNAY beyefendi ve kızılay çalışanları uygulama anaokulumuzu ziyaret ederek miniklerimize hediyelerini getirdiler. Uygulama anaokulumuzda Türk Kızılay´ını anlatan Şube başkanı Ümit Günay miniklerimizle keyifli bir sohbetin ardından pastalarını yediler.

Miniklerimizin neşesinin İskenderun Türk Kızılay´ı yönetimine çalışmalarında moral olması dileğinde bulunan okul müdürümüz Fatma DURSUN, ilgi ve alakalarından dolayı kurumumuz adına teşekkür etti.

Ekm

"Çalışma hayatında şikayet ve başvuru mekanizmaları","Çalışan anne ve babanın doğuma bağlı izin hakları", "Kadının Güçlenmesine yönelik destek ve teşvikler"