HATAY / İSKENDERUN - İskenderun Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Fatma DURSUN - OKUL MÜDÜRÜ

Sayın Veliler, Sevgili Öğrenciler,

Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Milli Eğitimin genel amaç ve temel ilkelerine uygun olarak, bütün öğrencilere orta öğretim düzeyinde ortak bir genel kültür vermek suretiyle onlara kişi ve toplum sorunlarını tanımak; çözüm yollarını arama ve yurdun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilinci ve gücünü kazandırmak; öğrencilerimize ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda mesleki eğitim vermek, alanlarında yüksek öğrenime devam edebilecek bilgi ve beceriyi kazandırmak; endüstri kuruluşlarına nitelikli teknik elemanlar yetiştirmek, iş arayan değil; iş yaratan nesiller yetiştirmek ; üretici, iletişim kurabilen sorumlu bireyler olarak hayata hazırlamak; öğrenme sevgisini yaşam boyu benimseyerek sürdürmelerini sağlamak için çalışıyoruz.

Siz değerli gençlerin demokrasiyi özümsemiş ülkesini ve insanlarını seven, değer veren, saygı gösteren, çevresiyle iyi ilişkiler kuran milli ve manevi değerlere sahip çıkan, kültürel varlığımızı koruyan ve gözeten bireyler olmanız için çaba gösterme gayreti içersinde olan okulumuza sizleri bekliyor ve saygılar sunuyorum.